Opskrifter med proteinpulver – Vores top 3
Proteinpulver egner sig ikke kun godt til en proteindrik, men egner sig godt i mange former for opskrifter. Udnyt dit proteinpulver og brug det i blandt andet bagværk og til sunde snacks. Kig med herunder og find inspiration til flere forskellige proteinholdige opskrifter.
Bananpandekager
Bananpandekager smager syndigt, men er så sunde, at de kan indtages med god samvittighed. Bananpandekagerne består af få ingredienser og er nemme at lave. Server bananpandekagerne til en brunch, eller nyd dem som et mellemmåltid, en snack eller en sund dessert.
Ingredienser til 2-3 personer:
2 modne bananer
3 æg
1 dl havregryn
1 dl groft mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
30 g proteinpulver, neutral eller m. smag af vanilje
Forslag til topping:
- Skyr
- Sirup
- Friske frugter
- Hakkede nødder
- Grofthakket chokolade
Fremgangsmåde:
Mos bananerne grundigt med en gaffel og pisk herefter bananmassen sammen med æggene. Bland de resterende ingredienser i dejen. Opvarm en pande med fedtstof og steg de små pandekager heri. Pynt de sunde pandekager med din favorit topping.
Proteinsmoothies
Mangler du et alternativ til den vanlige proteindrik, så forsøg dig med en smoothie blandet op med proteinpulver. En smoothie kan laves i utallige varianter. Herunder får du to opskrifter til inspiration.
Blåbærsmoothie
Ingredienser:
3 dl skummetmælk
30 g proteinpulver, neutral eller m. smag af banan eller vanilje
En håndfuld mandler
En håndfuld blåbær
1 moden banan
Chokoladesmoothie
Ingredienser:
3 dl skummetmælk
30 g proteinpulver m. smag af chokolade
1 moden banan
Et par isterninger
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne i en blender. Blend indtil du har en flydende masse. Hæld din drik på glas og top den evt. med nogle chiafrø. Nyd en velfortjent smoothie fyldt med proteiner.
Proteinbarer
Her er opskriften på en god snack til efter træningen, eller til når du blot har brug for at få stillet den lille sult. Disse barer med proteinpulver er perfekte at have på lager i en travl hverdag.
Ingredienser til 14 barer:
200 g proteinpulver, neutral eller m. smag af vanilje eller chokolade
130 g havregryn
1½ spsk. kakaopulver
80 g kokosmel
2 dl kokosmælk
1 moden banan
1 tsk. salt
200 g mørk chokolade, 70 %
Fremgangsmåde:
Mos bananen grundigt med en gaffel. Kom bananmassen i en skål, og bland den sammen med de resterende ingredienser, bortset fra chokoladen. Beklæd et fad med bagepapir, og hæld massen heri. Massen skal nu stå på køl i et par timer, så den kan få lov at sætte sig. Når massen er nogenlunde fast, skæres den ud i 14 barer. Smelt herefter chokoladen over et vandbad, og betræk barerne med den smeltede chokolade. Sæt afslutningsvist barerne i køleskabet, indtil chokoladen er størknet.